Ontmoeten

“Mensen ontmoeten en samen activiteiten ondernemen, maakt elk mens gelukkiger.”  

Iedereen heeft weleens behoefte aan een gezellig praatje of leuke activiteit met anderen. Maar niet altijd lukt dat. Misschien vind je het moeilijk om contact te maken met buurtgenoten of weet je niet welke activiteit bij je past. Het Sociaal Wijkteam kijkt samen met jou naar de mogelijkheden in jouw buurt of stad.

Wat kan je zelf doen?

Wanneer je alleen woont of je alleen voelt, kan het fijn zijn om zo nu en dan iemand te ontmoeten. Bijvoorbeeld om samen een stukje te wandelen, boodschappen te doen, te sporten, naar een museum te gaan, de tuin op te knappen of gewoon voor een luisterend oor. In Haarlem en Zandvoort zijn er verschillende initiatieven die jou helpen om in contact te komen met buurtgenoten en gelijkgezinden. Je kunt via deze organisaties zelf op zoek gaan naar nieuwe contacten en leuke activiteiten bij jou in de buurt.

Wat doet het Wijkteam?

Weet je niet welke activiteit bij je past? Of vind je het moeilijk om hulp te vragen? Neem dan gerust contact op met het Wijkteam bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden en zoeken we naar een activiteit of vrijwilliger die bij je past.

Waar kun je terecht voor leuke activiteiten en hulp?

Heb je ergens hulp bij nodig? Of behoefte aan een praatje? Deel jouw hulpvraag op buuv.nu, op burennetwerkhaarlem.nl of zoek contact met de Plusdienst. BUUV Haarlem is een bewonersplatform in Haarlem waar je hulp kunt vragen (of aanbieden) aan buurtgenoten. Burennetwerk Haarlem brengt bewoners uit dezelfde straat met elkaar in contact. De Plusdienst in Zandvoort biedt praktische hulp door vrijwilligers.

Wil je weten welke activiteiten in jouw buurt worden georganiseerd? Neem dan eens een kijkje op haarlemontmoet.nl. Hier vind je alle activiteiten die in jouw stadsdeel plaatsvinden. Via de website kan je je direct aanmelden voor een activiteit.

In Haarlem en Zandvoort zijn verschillende ontmoetingsplekken waar je altijd welkom bent voor een praatje of activiteit. Kijk op DOCK Haarlem, Haarlem Effect, Pluspunt en Blauwe Tram voor een ontmoetingsplek bij jou in de buurt, zoals:
-Huis- en buurtkamers: leuke dagbesteding voor 55+
-Wijkcentra: voor een kopje koffie en een gezellig praatje met buurtgenoten
-Open eettafel: schuif aan en geniet samen met buurtgenoten van een warme
maaltijd

Ben je op zoek naar arbeidsmatige dagbesteding? Klik dan hier.

Samen sporten en bewegen

Sporten of bewegen is goed voor lichaam en geest. Bovendien ontmoet je daardoor makkelijk nieuwe mensen. In Haarlem en Zandvoort worden verschillende sportieve activiteiten georganiseerd waar jong en oud, ook met lichamelijke beperkingen of klachten, aan kunt deelnemen. Wil je weten welke sportieve activiteiten bij jou in de buurt worden georganiseerd? Kijk dan in de rechterkolom onder ‘Sport, zorg & welzijn’.

Veel gestelde vragen

Weet u, dat u altijd de Luisterlijn 023 – 547 14 71 kunt bellen voor een praatje? Bellen kan altijd, 24 uur per dag, alle dagen van de week, het hele jaar door.

Heeft u behoefte aan een gezellig praatje of een leuke activiteit met anderen, maar weet u niet hoe? Neem dan gerust contact op met het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden en helpen we u op weg. 

Via haarlem.buuv.nu en burennetwerkhaarlem.nl  kunt u contact leggen met mensen bij u in de buurt. Wilt u weten welke activiteiten bij u in de buurt plaatsvinden? Neem dan eens een kijkje op haarlemontmoet.nl, waar u kunt zoeken op stadsdeel.