Hulp bij

Door allerlei omstandigheden kunnen geldzorgen ontstaan. Deze zorgen hebben invloed op je dagelijks leven en welzijn. Gelukkig zijn er genoeg instanties die kunnen helpen om je geldzaken weer op orde te krijgen. Maar je kunt ook veel zelf doen.

Iedereen heeft weleens behoefte aan een gezellig praatje of leuke activiteit met anderen. Maar niet altijd lukt dat. Misschien vind je het moeilijk om contact te maken met buurtgenoten of weet je niet welke activiteit bij je past.

Een kind grootbrengen brengt uitdagingen met zich mee. Een slechtslapende baby, driftige peuter of opstandige puber kan zorgen voor onrust in het gezin. Soms helpt het om met iemand te praten om advies of hulp te vragen.

Is het voor jou om welke reden dan ook niet mogelijk om te fietsen, autorijden of met het openbaar vervoer te reizen? Maak dan gebruik van de vervoersvoorzieningen die worden aangeboden door de gemeente en andere instanties.

Het hebben van werk draait niet alleen om inkomen. Het zorgt ervoor dat je je onderdeel voelt van de maatschappij. Wanneer je je baan verliest of langdurig werkeloos bent, brengt dit een hoop zorgen met zich mee.

Het hebben van een fijn (t)huis is voor iedereen belangrijk. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat je (met spoed) op zoek bent naar een huurhuis of dat je huidige woning moet worden aangepast.

Soms is er een moment in het leven waarop je extra zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld in het geval van ziekte, psychische problemen of om je leven weer op de rit te krijgen. Gelukkig zijn er veel organisaties die jou kunnen helpen.